Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
47.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kitüntetés

Német Pilóta Jelvény - Flugzeugführerabzeichen - Szövet Verzió

Ár:
47.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW668
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 18.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú, eredeti, kifogástalan példány. 

Hibátlan állapotú szövet változat, amely csak nagyon rövid ideig volt rendszerben! Kifejezetten ritka példány.

Rövid háttértörténet

A Pilóta Jelvény (Flugzeugführerabzeichen) jelvény megalapításáról 1935. január 19-én rendelkezik egy akkor még titkosnak számító dokumentum. Ez kereken öt héttel azelőtt születik meg, hogy a Légierőt (Luftwaffe) hivatalosan is „leleplezték” volna a szövetséges hatalmak előtt (Enttarnung). Ezzel nyilvánvalóvá téve az addig is sejthetőt, hogy Németország elkezdte a fegyverkezést és a békeszerződés feltételeinek ellent mondva légi fegyvernemet hozott létre.

Alapvetően a jelvényt nem lehetett sem civil sem egyéb ruházaton viselni. Ezt a szabályozást 1943-ban feloldották és egyéb egyenruhákon is viselhető volt, vagy a teljes méretű jelvény, vagy annak minije. Elérhető volt mindazok számára, akik sikeresen teljesítették a pilóta iskolát, valamint a hozzá tartozó egyéb képzésekben sikeresen megfeleltek, valamint minden olyan már az első világháborúban is szolgált pilóta számára, akik sikeresen teljesítették a képzést az új feltételeknek megfelelően és legalább B1-es engedéllyel rendelkeztek és pilótaként szolgáltak az újonnan megalakult légierőnél. Harmadsorban vonatkozott még azon a légierő kötelékében szolgálatot teljesítő személyekre, akik a nagy háború alatt, azt követően, illetve még akkor is pilótaként szolgáltak a K gépeken (azok a pilóták, amelyek még a gyártótól való repterekre szállításban, gyártás utáni teszteken vettek részt).
   Az adományozások a Légügyi Minisztérium (Reichluftfahrtministerium) és a Légierő Legfelsőbb Parancsnoka nevében történt. A kitüntetett a kitüntetésről egy adományozó iratot (Verleihungsurkunde) is kapott erről. az első adományozások 1935 márciusában történtek. A háborút megelőzően, majd a második világháború alatt több gyártó, többféle alapanyagból és minőségben gyártotta ezeket a jelvényeket. Készült Tombakból, cinkből, és már az említett újezüstből. Kivitele azonban nem változott ez idő alatt. A gyémántokkal ékesített, valamint a Hanna Reitsch számára adományozott darabon kívül egyetlen változtatott kivitelt ismerünk, amelyet sajátossági alapján a C.E. Juncker cégnek tulajdonítunk. Ez a variáns még egyelőre tisztázatlan háttérrel rendelkezik és egy ideig bizonyíthatatlannak ítélt háttere miatt kicsit kérdéses volt eredetisége. Ennek egyetlen különbsége, hogy a koszorú az oválissal ellentétben kerek.

 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártó Azonosítatlan
Gyártójelzés Jelöletlen
Típus Kitüntetés