Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
93.490 Ft
Menny.:db
Termék címkék: plakett

Német Nemzetiszocialista Repülős Hadtest - Nationalsozialistisches Fliegerkorps Plakette

Ár:
93.490 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW977
Szállítási díj: 2.650 Ft
Várható szállítás: 2024. május 28.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Gyönyörű állapotú, eredeti, kifogástalan példány.

Hátoldalán "MIT UNSEREM FÜHRER IM GLEICHEN SCHRITT UND TRITT FLIEGEN WIR FÜR UNSER EWIGES DEUTSCHLAND" ("Vezetőnkkel lépésről-lépésre repülünk az örök Németország felé") jelmondattal, valamint sorszámmal. 

A plakettet az 1938-ban megrendezett, nagyszabású, Deutschlandflug rendezvény résztvevőinek adták.  A Deutschlandflug volt az addigi legnagyobb nemzetközi repülési esemény: mintegy 400 repülőgép szállt fel, és összesen mintegy 2 500 000 kilométert tettek meg nyolc versenynap alatt.

Rövid háttértörténet

A Nemzetiszocialista Repülős Hadtest (Nationalsozialistisches Fliegerkorps - NSFK) a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) félkatonai légiközlekedési szervezete volt.

Az NSFK-t 1937. április 15-én alapították a Német Repülősport Szövetség utódjaként; ez utóbbi azokban az években működött, amikor a versailles-i békeszerződés megtiltotta a német légierőt. Az NSFK szervezete szorosan a Sturmabteilung (SA) félkatonai szervezetéhez kapcsolódott, annak részeként. Hasonló csoport volt a Nemzetiszocialista Motoros Hadtest (Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps - NSKK). Az NSFK fennállásának első éveiben vitorlázórepülőgépeken és magánrepülőgépeken végzett katonai repülési kiképzést, megkerülve a békeszerződés kitételeit.

 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között
Típus plakett