Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
169.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kitüntetés

Német Második Világháborús Szudéta-vidék Visszacsatolása Medál - Medaille zur Erinnerung an den 1. Oktober 1938. - "LDO"

Ár:
169.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW423
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2021. december 01.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

A legritkább dobozvariáció, amely a piacon elérhető!

Privát vásárlásra készült kis méretű kartondoboz hibátlan állapotban tombak alapanyagú jelöletlen medállal!

Rövid háttértörténet:

Az 1938. október 1. medál volt a második azon elismerések sorozatában, amelyeket a németek lakta területek a Birodalomhoz való visszacsatolásáért adományoztak. A kitüntetést 1938. október 18-án alapították és mindazok számára elérhető volt, akik civil vagy katonai szolgálattal elősegítették a Szudéta-vidék visszacsatolását, ahol körülbelül 3 millió német ajkú lakos élt abban az időben. Hitler többször hangsúlyozta, hogy ez az utolsó területi követelése Németországnak a kontinensen. Erről a végső döntés Hitler, Mussolini, Daladier és Chamberlain részvételével 1938. szeptember 29-én született Münchenben. Itt nem vett részt azonban cseh fél, így a határozat az ő észrevételeik nélkül született, amely értelmében a német csapatok október 1-én bevonulhattak a területre.

1939. május 1-én Adolf Hitler megalapította a kitüntetéshez tartozó Prága pántot, amely már mindazok számára elérhető volt, akik részt vettek a terület visszacsatolásában és az ott maradó fegyveres erők tagjaként, vagy bármilyen civil tevékenységgel segítették a Cseh-Morva Protektorátus létrejöttét.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártó Wilhelm Deumer
Gyártójelzés L/11
Típus Kitüntetés