Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
49.200 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kitüntetés

Német Repfedélzeti Géppuskakezelő Jelvény Villámköteggel - Fliegerschützenabzeichen Mit Blitzbündel - Szövet Verzió

Ár:
49.200 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW439
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 18.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú, eredeti, kifogástalan példány. 

Hibátlan állapotú szövet változat, amely csak nagyon rövid ideig volt rendszerben! Kifejezetten ritka példány.

Rövid háttértörténet

A Repfedélzeti Géppuskakezelő Jelvény (Fliegerschützenabzeichen) egyike annak a négy egészen korán, 1935. január 19-én alapított jelvénynek, amellyel az újonnan megalakult Légierő (Luftwaffe) kötelékében szolgálatot teljesítő személyek számára kívántak megfelelő elismerésrendszert kialakítani. Eredeti elnevezésén az 1935. május 27-én publikált Luftwaffenordnungsblatt szerint Abzeichen für Fliegerschützen, Bordfunker und Bordmechaniker azaz repfedélzeti géppuskakezelő, repfedélzeti rádiókezelő és repfedélzeti technikai személyzet számára alapított jelvény.

Ennek a jelvénynek is bemutatták a kivitelében hasonló textil változatát, amelyet nemsokkal később 1942. május 8-án rendeletben be is tiltottak.

A jelvény mindazok számára elérhető volt, akik sikeresen teljesítették a specifikus kiképzést és hiánytalanul megfeleltek annak, így kiképzésük szerint repfedélzeti géppuska, rádiókezelő, vagy technikai képesítéssel rendelkeztek, illetve azon katonák, akik már megkapták a Repfedélzeti Géppuskakezelő Jelvényt az első világháborúban és a rendelet életbe lépésekor is aktív szolgálatot teljesítettek. A második világháború kitörésével azonban változásokat kellett életbe léptetni, melyről egy 1939. október 19-én a Luftwaffenordnungsblattban közzétett utasításban rendelkeztek, amely egyaránt vonatkozott a Pilóta és a Megfigyelő jelvényekre is. Ekkor már nem járt automatikusan a képzés elvégzését követően az elismerés. Csak azok kaphatták meg és viselhették, akik legalább öt sikeres bevetésen vettek részt, vagy bevetés közben sérültek meg, illetve azok, akik igaz elvégezték a legalább kettő hónapos képzésüket. Későbbiekben azok a meteorológiai szolgálatot teljesítő személyek is kiérdemelhették, akik kihelyezett bázisokon teljesítettek szolgálatot, vagy megszállt országokban rutin repüléseken vettek részt.

A jelvény külalakjának módosításáról szóló okirat 1942. június 22-ei keltezésű, melyet a Légügyi Minisztérium (Reichluftfahrtministerium) és a Légierő Legfelsőbb Parancsnoka bocsátottak ki. Az 1698-as számú dokumentum rendelkezik az 1936. március 26-ai jelvény viselésére jogosult személyekről és azokról, akik már az új jelvénytípust érdemelhetik ki. A rádiókezelők továbbra is a villámokkal ellátott példányt, míg a repülő fedélzetén szolgálatot teljesítő műszaki feladatot ellátó, valamint géppuskakezelő személyzet már az elismerés villámköteg nélküli variációját kaphatják meg. Abban az esetben, ha már, mint géppuskakezelő kapta meg az adott személy az elismerést, de 1942. június 22. előtt akkor a jelvényt akkor a villámköteg eltávolítása saját feladata volt, ezért másik darabot nem kapott.

Bővebben:
https://www.hungariaantik.hu/cikkek-erdekessegek/repfedelzeti-geppuskakezelo-jelveny-fliegerschutzenabzeichen-123

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártó Azonosítatlan
Gyártójelzés Jelöletlen
Típus Kitüntetés