Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
289.900 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Német Második Világháborús Pilótajelvény - Flugzeugführerabziehen - BSW

Ár:
289.900 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW201
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2021. október 19.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú, ritkának mondható korai példány. Anyaga nikkel ezüst, amely kifejezés megegyező a német ezüst kifejezéssel és valójában egy réz, nikkel cink ötvözetet takar. ( A háború előrehaladtával ezen alapanyagok felhasználását tiltják a gyártóknak, akik fokozatosan 1942-től áttérnek cink alapanyagú ötvözetfémekre.)

Jelölt bécsi Gebrüder Schneider AG gyártmányú kitüntetés. Tisztítva soha nem volt, ezért szépen megfigyelhető rajta a természetesen kialakult patina. Tűje hátúl professzionálisan javított és akár korabelinek is tekinthető. Biztosan egy viselt, kiosztott példány, amelyre nem csak a tű javítása, hanem a kiálló részek enyhe kopása is utal.

Rövid háttértörténet

A Pilóta Jelvény (Flugzeugführerabziehen) jelvény megalapításáról 1935. január 19-én rendelkeznek egy akkor még titkosnak számító dokumentum. Ez kereken öt héttel azelőtt születik meg, hogy a Légierőt (Luftwaffe) hivatalosan is „leleplezték” volna a szövetséges hatalmak előtt (Enttarnung). Ezzel nyilvánvalóvá téve az addig is sejthetőt, hogy Németország elkezdte a fegyverkezést és a békeszerződés feltételeinek ellent mondva légi fegyvernemet hozott létre.

A hivatalos megjelenésről, a szabályzás életbe lépéséről rengeteg a vita és a pontatlan utalás és még Dr. Doehle is pontatlanul fogalmaz a könyvében. A jelvényre való első hivatalos utalást 1935. április 1-jén megjelent Luftwaffenverordungsblatt-ban olvashatjuk. Az első igen részletes leírás pedig a Légügyi miniszter (Reichminister der Luftfahrt) által kiadott 1935. november 27-én kiadott dokumentum szolgál remek tájékozódási alapként.

 A szabályozások szerint az egyenruha bal zsebén lehetett viselni.


Alapvetően a jelvényt nem lehetett sem civil sem egyéb ruházaton viselni. Ezt a szabályozást 1943-ban feloldották és egyéb egyenruhákon is viselhető volt, vagy a teljes méretű jelvény, vagy annak minije. Elérhető volt mindazok számára, akik sikeresen teljesítették a pilóta iskolát, valamint a hozzá tartozó egyéb képzésekben sikeresen megfeleltek, valamint minden olyan már az első világháborúban is szolgált pilóta számára, akik sikeresen teljesítették a képzést az új feltételeknek megfelelően és legalább B1-es engedéllyel rendelkeztek és pilótaként szolgáltak az újonnan megalakult légierőnél. Harmadsorban vonatkozott még azon a légierő kötelékében szolgálatot teljesítő személyekre, akik a nagy háború alatt, azt követően, illetve még akkor is pilótaként szolgáltak a K gépeken (azok a pilóták, amelyek még a gyártótól való repterekre szállításban, gyártás utáni teszteken vettek részt).

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártó Gebrüder Schneider AG
Gyártójelzés BSW
Típus Jelvény