Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.249.000 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kitüntetés

Német Második Világháborús Páncélos Rohamjelvény Ezüst Fokozata 25-ös Bevetési Számmal - Panzerkampfabzeichen in Silber Mit Einsatzzahl "25" - "Gustav Brehmer"

Ár:
1.249.000 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
1.490 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW05
Szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2022. december 06.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

Jelölt cink alapanyagú példány. 

Jellegzetességei, valamint gyártójelzése alapján (GB) Gustav Brehmer gyártmány.

Rövid háttértörténet

A Páncélos Rohamjelvény ezüst fokozatát Walther von Brauchitsch tábornagy vezette be 1939. december 30.-án. A kitüntetést rendfokozattól függetlenül kaphatták meg a páncélos egységek azon tagjai, akik parancsnokként, vezetőként, tüzérként, vagy rádiósként részt vettek három különböző páncélos támadásban, három különböző napon. Az alapító okirat szerint a kitüntetés elnyerésének alap kritériuma volt az, hogy az azt elnyerő személy 1940. január 1.-én már szolgálati állományban legyen. 

Fontos mérföldkő az 1943. június 22-én kelt utasítás , hiszen ekkor kerülnek bevezetésre a számozott elismerések. Erről a rendelkezés 1-es, 2-es, 3-as, 4-es és 8-as paragrafusaiban olvashatunk részletesebben. Összefoglalva tehát a II. fokozat 25, a III-as fokozat 50, a IV-es fokozat 75, illetve 100 ütközet (nap) után vált kiérdemelhetővé. Folyamatos, megszakítás nélküli szolgálat esetén nem az ütközettel töltött napok száma, hanem a szolgálati idő volt beszámítható, azaz 15 hónap 25 nappal, 12 hónap 15 nappal, valamint 8 hónap 10 nappal volt arányos. ( A sebesülés okán, vagy hivatalos eltáv okán történő távollét, amely utóbbi nem volt hosszabb, mint a szolgálati idő negyede, úgy az nem számított megszakításnak.)

Ugyanezen rendelkezés értelmében a hadosztály parancsnoka kevesebb feltétel teljesítése esetén is adományozhatott, még el nem ért, számozással rendelekző elismerést azoknak, akik esetleg komolyabb sérülés, fagyás, vagy egyéb okokból kifolyólag nem teljesíthették még az elvárásokat. Így a II-es fokozat esetén rendelkezni kellett minimum 18 nap, a III-as fokozat esetén minimum 35 nap, a IV-es fokozat esetén minimum 60 nap regisztrált harctéri múlttal.

A rendelkezés 1943. július 1-től volt hatályos.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártó Gustav Brehmer
Gyártójelzés GB
Típus Kitüntetés