Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
79.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Hagyaték

Német Komplett Hagyaték - Wehrpass - Adományozó - Személyes Dokumentáció (Kursk)

Ár:
79.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW388
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. február 27.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Ritka és komplett hagyaték egy személytől!

A hagyatéki anyag tartalmaz:

- Wehrpasst kiegészítő papírjaival. A kapcsok elengedtek, így a lapok lazák, de ettől függetlenül maga a könyv hiánytalan!
- Civil és katonai pályafutást összesítő lapot.
- Kinevezési papírt. (A II. Werfer-Regiment 52 szanitéc tisztje 1943 április 1-től.)
-Román nyelvű adományozó okirat, valamint ehhez tartozó német nyelvű igazolás, hogy az adományozott jogosult volt viselni a román Szanitéc Érdemkereszt Másod Osztályát (Sanitätsverdienstkreuz II. Klasse). (1943, illetve 1944, azaz a halála után.)
-Küldemény az elhunyt papírjainak megküldéséről.
-Köszönet és részvétnyilvánítás a Reichsgesundheitsverlagtól.  

Rövid Háttértörténet:

Richard Bode orvos 1942. február 10-én kezdi tényleges katonai szolgálatát és feltehetően egészségügyi végzettsége révén katonaorvosi szolgálatban az Infanterie Ersatz Battalion 490-es egységnél. Ezután 1942. május 29. és július 2. között szolgálatot teljesít Sänitats-Ersatz-Abteilung 10 kötelékében. Innen kerül át a II. Werfer-Regiment 52 egészségügyi állományához 1942. Július 3-án a kurszki ütközet megkezdése előtt kettő nappal. Az egység tüzelőállásait 20 kilométerrel Donyeck mellett vette fel, ahonnan átvezénylik őket és támogatják a támadást Rosztov ellen. Augusztus 3-ára beveszik Voroshilovskot, majd az egységet a Kaukázus felé fordítják, ezután érik el és foglalják el Pyatigorsk települést. Szeptember 3-ára Groznij 10 kilométeres térségében vesznek fel ismét tüzelőállásokat. Mosdoknál ekkor már átlépik a Terek folyót és hídfőállást alakítanak ki a túlparton. Az előrehaladó de lassuló ütemű támadásban továbbra is részt vesznek és szeptember 25-én támogató szerepet vállalnak több kisebb település elfoglalásában. Ezt követően szereplői a Nalcikk - Ordzhonikidze ütközetnek. 1942 november 13-án kitüntetik a Vaskereszt Másod Osztályával, ekkor egységük a 23. Panzer Divison kötelékében tevékenykedett. Szintén védekezni kényszerülnek 1942 decemberében is. 1943. január 1. és 14. között megtörténik a kivonásuk a Kaukázusból, ahol román hegyi csapatokkal együtt harcolnak (itt terjesztik elő a román Szanitéc Érdemkereszt Másod Osztályára). Január 15-én néhány vető és vontatójárművet veszítenek Tscherkesseknél. 1943 februárjára elérik a Kubant, ahol aktívan részt vesznek a harcokban. Az egység maradványait a Krím-félszigetre, Kercsbe szállítják tengeren és levegőben. Mivel a legyengült és meggyötört katonák között kitört a tífuszjárvány, így mindenki karanténköteles volt, mielőtt Ukrajnába, Berdicsivbe vezénylik őket. Az egység itt tartózkodik 1943. április 1-től június 23-ig. 1943. április 1-től tisztvárományos. 1943. június 18-án hunyt el  a mai Ukrajna területén.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Típus Hagyaték