Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
59.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Felszerelés

Német / Svájci Hegyivadász Bakancs - Gebirgsjäger Bergschuhe

Ár:
59.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW989
Szállítási díj: 2.650 Ft
Várható szállítás: 2024. június 18.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú példány. A bőr puha és nem repedezik, megfelelően kezelt. 

Svájci gyártású, 1945 előtti példány, amely gyakran előfordul hegyi csapatok anyagában, amelyhez a szabályzások értelmében privát vásárlás után juthattak hozzá.

Rövid háttértörténet

Általánosságban szólva hegyi alakulatok speciálisan képzett és speciális felszereléssel ellátott gyalogos alakulatok. Felszerelésük minden eleme az extrém körülményekhez alkalmazkodó volt. Ezek közül a felszelelési elemek közül a mászásra alkalmas, rövid szárú bakancs különösen szembetűnő lehet, amely alapfeltételei között volt, hogy hozzájuk könnyedén csatlakoztathatóak legyenek a sítalpak is. A viselelet többi eleme is a bakancsokhoz hasonlóan speciális, hiszen kamáslival és speciális nadrággal voltak hordhatóak.

A tisztek és az altisztek egyes csoportjai felelősek voltak saját felszerelési elemeik beszerzéséhez (Kleiderkasse), azaz az erre kijelölt forgalmazóknál megvásárolhattak magasabb minőségű felszerelési elemeket, így a bakancsokat is. Noha a lehetőség nyitott volt a sorállomány számára is, úgy ezen felszerelések árai visszatartóak lehettek a kincstári felszerelési elemek lecserélésére. Ennek okán gyakran előfordulnak svájci bakancsok is a német csapatok felszerelési elemei között, sok mással együtt.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. Világháború
Gyártójelzés Nincs
Gyártó Ismeretlen
Típus Felszerelés