Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
60.900 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kitüntetés

Német Anyasági Kereszt Bronz Fokozata Miniatűrrel LDO Dobozban- Ehrenkreuz Der Deutschen Mutter 3. Stf. Bronze Mit Miniatür Im LDO Etui

Ár:
60.900 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW218
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2021. április 20.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú, példány eredeti LDO dobozában, amely kifejezetten ritkának számít. A miniatűrrel együtt került elő és a tétel részét képezi egy teljes méretű anyasági kereszt is.

A doboz hátoldalán látható a gyártó jelölése is, amely egy téglapecsétben elhelyezkedő L/15-ös kód. Az L/15-ös jelölés Otto Schickle egyéni vásárlásra készített termékeinek jelölése.

Rövid háttértörténet

Az elismerést Adolf Hitler alapította 1938 december 16-án a német anyák számára. A kitüntetés létrehozása egy nagyszabású, a német nép gyarapodását segítő kampányának része volt. A német anya itt központi szerepben tűnt fel, mint a pillér, ami a társadalom fenntarthatóságának a német nép jövőjének záloga. Három fokozatban létezett, bronz, ezüst és arany. A bronz 4-5, az ezüst 6-7, az arany pedig 8 vagy több gyermek világrahozatala után volt kiérdemelhető. A rendes méretű keresztet nagyobb alkalmakkor, a minit hétköznapokon viselték. A Harmadik Birodalom ifjúsági szervezeteinek tisztelegniük kellett az elismerést viselő anyáknak.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Típus Kitüntetés