Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.290.000 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Nemzetiszocialista Német Munkáspárt Arany Pártjevény - NSDAP Goldenes Parteiabzeichen

Ár:
1.290.000 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW373
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2022. február 01.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

Kifejezetten ritka 50.000 alatti sorszámú példány. Minimális viselési zománckipattogás megfigyelhető a kisebbik darabon! Mindkettő azonos 46290-es sorszámmal ellátott, eddig még egyáltalán nem kutatott!

Anyaguk aranyozott, zománcozott tombak.

A kisebbik jelvényről hiányzik a függesztő lánca, szereléke javított, valamint a nagyobbik jelvény szereléke professzionálisan egyéni igényekre van alakítva.

A nagyobb méretű példány gyártója Deschler & Sohn, a kisebbiké pedig Jos Fuess.

Természetesen írásos eredetiségi igazolással vehető át mindkét darab!

Rövid háttértörténet:

Az NSDAP azaz a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) Arany Fokozatú Pártjelvényét Adolf Hitler alapította 1933. október 13-án mindazok számára, akik az első 100.000 párttag között voltak és a párt tagjai maradtak megszakítás nélkül 1925 február 27-től. A hivatalos adományozások 1933. november 9-től kezdődtek, de Hitler fenntartotta jogot, hogy mindazok számára adományozhasson külön példányokat, akik valami kimagaslót tesznek a pártért és Németországért. Ezeket a másodlagosnak tekinthető adományozásokat 1933. január 30-tól kezdték. Utóbbiakon nem sorszám, hanem Adolf Hitler monogramja, valamint az adományozás pontos dátuma szerepelt. A jelvényt kettő méretben adományozták. A kisebb mindössze 25 mm átmérővel rendelkezett és kifejezetten civil ruhán való viselésre volt hivatott. A nagyobb 30.5 mm-es jelvényt pedig politikai egyenruhán volt szabályos viselni. Az adományozott halálával a család megtarthatta a jelvényt, így nem kellett azt visszaszolgáltatni.

Mivel a sorszámozott jelvények adományozási kritériumai között volt a tényleges, folyamatos megszakítás nélküli szolgálat és párttagság, így mindösszesen kevesebb, mint 24.000 példány kerülhetett kiosztásra! A jelvény hátoldalán lévő szám, nem a kiosztott jelvény darabszáma, hanem a pártkönyv sorszáma volt.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két Világháború Között // II. Világháború
Gyártó Deschler & Sohn (30.5 mm-es jelvény), Jos Fuess (25 mm-es jelvény)
Gyártójelzés Nincs
Típus Jelvény